School: Lios Leamháin, Tigh Molaga (roll number 12145)

Lislevane, Co. Cork
Conchobhar Ó Súilleabháin

1. (no title) (continued)

Mr Jones, the landlord, lived near Ballinscarthy.

(continued from previous page)
    that shot the dog would be the cause of Jones's death one fine day. A week later Jones was out shooting birds. There was a funeral passing the road at the time. He stuck the gun in a bush and went inside the fence himself. When the funeral had passed he pulled the gun in through the bush towards him. A briar pulled the trigger and he was shot.
  2. Bhí na sagairt ag léigheadh Aifrinn i dtigh i nGráinseach Nuair a bhí an t-Aifreann ráidhte bhí bricfeást aca. Do tháinig Séamus Ó Colmáin isteach nuair a bhíodar ag ithe. "Suidh síos beirim ubh duit" arsa'n sagart. "Nár bhfeárr an chearc í bhreith dhom" arsa Séamus.
  3. (no title)

Lá amháin bhí an t-Athair Ó Dálaigh ag dul siar bóthar Gráinsighe agus do bhuail sé le Séamus Ó Colmáin.

Lá amháin bhí an t-Athair Ó Dálaigh ag dul siar bóthar Gráinsighe agus do bhuail sé le Séamus Ó Colmáin. "Cad as duit" ar seisean le Séamus. "Ó Dhomhnach mór" arsa Séamus. "Mhuise cathain a bheidh bhúr ndeire [?]" arsa'n sagart. "Nuair a bheidh ar n-aghaidh thiar is dóígh liom" arsa Séamus.