School: Lios Leamháin, Tigh Molaga (roll number 12145)

Lislevane, Co. Cork
Conchobhar Ó Súilleabháin

1. Bhí fear ann fadó agus do phós sé bean. Bhíodar go compórdamhail i dtigh breágh. Bhí fiacla bréige aige agus bhí fiacla bréige aici agus do thuit sé amach go raibh na fiacla a bhí aige cosamhail leis na fiacla a bhí aici. Lá amháin bhí an fear ag nígheadh a fhiacla féin agus bhíodar istigh i mbáisín aige. D'iompuigh sé ar a chúl chun an scuab d'fhagháil agus do chonnaic an bhean an báisín lán. Do thóg sí é agus do chaith sí an t-uisce agus na fiacla amach sa gháirdín agus do thuit na fiacla ar chloc agus briseadh iad. Tar éis an lá sin sé an rud a dheinidís ná nuair a bhíodh duine aca ag dul ar thaisteal bhíodh na fiacla aige-sin agus an duine a bhíodh sa bhaile ní bhíodh aon fhiacla aige.
  2. There is a house in Burren which was supposed to be haunted. It is owned now by Griffins. Long ago when the old people lived there they had a servant girl. This girl used to go around begging sometimes and she was called Mary Ann the Mothereen. She had some devilment. Every night when all were sitting around the fire she would get up off her seat