School: Gurrán Easaigh (roll number 12053)

Garraneanasig, Co. Cork

1. An ainm ata ar an áit a bhfuilim im comhnighe iseadh Howestrand. Ta an ainm sin air mar an fear a leis an tráig iseadh an ainm air na Howe. Tá cúpla duine oscionn a seachtó ann. Tá mo mháthair críona agus tá bean eile ins Oifig an Phúist. Ní raibh síad beó núair abhí an gorta ann. Tá seana eadaí ortha agus níl síad cosúil leis na h-éadaí ata ann anois ar á cor. Innseann mo mháthair críona alán scéalta mar gheall ar na daoine fadó. Na daoine ata is mó ins an áit isead Uí Súilibhan agus Uí Réagáin. Tá dá clann de Súilibháin agus dhá de Réagáinaig.
    Tá cúig cloinnte ig Currach-Raín. Sé ainmneacha na gcloinnte ná "Billy Skinner", "Frank Northridge", "John Anderson" "John Hallissey" agus "Danny Hurley" Currach-Raín is eadh cnoch go bhfuil raín ann. Tá Reilg chuibeasach mór ann. Tá Athair Seán Ó Mathúna agus cloinnte "Aherns" Cíll-Briotaín agus Gurrán Fián curtha ann. Tá dá cloich móra ann agus tá ainmneaha na ndaoine atá marbh scríobhtha ortha. Tá maírnealaigh gearmaineacha curtha ann a bhí long-briste ar dtraíg "Bogstown". Tá triúr