School: Clochar na Trócaire, Clanna Caoilte (roll number 7651)

Clonakilty, Co. Cork
An tSr. Treasa

Timcheall dhá mhíle ó Clanna Caoilte tá áit ann darb'ainm Cill Garib.

Timcheall dhá mhíle ó Chlanna Caoilte tá áit ann darb'ainm Cill Gairb. Tá uaig ann agus inaice na h-uagha tá oscailt in a bhfuil beirt sagart curtha ann. Marbuigheadh iad go feallrach i bhfad ó shoin ach tá a gchomhrain ann fós chómh maith is a bhí siad an cheád lá a chuireadh isteach ann iad. Do dhein morán daoine íarracht ar an doras do dhúnadh ach theip ortha mar gach am a dúntar é bíonn sé ar oscailt arís maidin lá ar na bháireach.
    Máire Ní Cathaláin
    CURRACH
    Clanna Caoilte
    AN Rang -Mheánach

bhí bean ann fadó agus bhí sí ina cómhnuidhe inaice Rosmór.

bhí bean ann fadó agus bhí sí ina cómhnuidhe inaice Rosmór. bhíodh sí ag dul mór thímcheall na tíre ag marbhú gach fear, bean, is páiste a tháinig roimpi. bhíodh sí ag dul isteach sa t-Seipéil agus ag deánamh morán díobhála ann gur casadh uirthi sagart naomhtha a cuir deire le
    Máire Ní Cathaláin
    Curragh, Co. Cork