School: Clanna Caoilte (B.) (roll number 12286)

Clonakilty, Co. Cork
Ss. Ó Síthe

Clanna Caoilte (B.) | The Schools’ Collection

(continued from previous page)

gualann féin í. Seadh anois ar sé "lean an cuilt a shean-áthair". Bhí ar an sean duine an cuilt a leanamhaint toisc ná tabharfadh an garsún dó i cé go raibh a dhiarradh air. Nuair a srois an garsún abhaile sé an cead rud a dhein sé na rith anuas stair agus an chuilt ar a dhrom aige. D'fhiafruigh a áthair de cad ab'áil leis an chuilt. "Chun í chur i gcoimead i gcóir an ama nuair a bheidh tú am phósadh é thabhairt duit fe mar thugais dod athair féin í arsan garsún. Bé deire an scéil é gur gcoimeádadar an sean-duine sa tig. Cuireadh culaith éadaig nua air agus cuireadh chóir mhaith air leis an chuid eile dá shaol.

Tímpal le céad blían o shoin bhí feirmeóir acfuinneach 'na chomhnuidhe cois an Daingin i Mícheál O Muireachorta a b'ainm dó. Bhí truír inghean aige. Máire a b'ainm don bhesn chrionna, Eibhlín an cailín lár i Áinne

Mr John Keohane
Bealad East, Co. Cork