School: Clanna Caoilte (B.) (roll number 12286)

Clonakilty, Co. Cork
Ss. Ó Síthe

1. (continued from previous page)
    Ni túisce an méid sin ráidhte aige ná mar a bhí sé leighste. Tamailín 'na dhiaidh sin bhris Craifne, cruitire an Rí a chruit. Do chuaidh sé ag lorg adhbhar cruite agus nár bhain sé an crann ceannan ceadhna dár nocht mac na baintrighe a rún. Thainig sé abaile agus dhein sé cruit de'n adhmad san. Thug se aghaidh ar a' gcuirt annsan agus nuair a chuaidh sé i láthair an rí, do thug lucht na cuairte gáir áthais mar thuigeadar go mbeadh ceól aca gan mhoill. Do bhí ar Craifne an ceól do sheint laithreach. Ní túisge a bhain sé ceól as an gcruit ná bhí iongna agus alltacht ar lucht na cuairte, A Mhuire Mháthair, bhí a mbeul agus a súil ar leathadh aca. Bhí cainnt ag gabháil le gach aon cheól dár dtáinig ón gcruit. Bí caint í sin ná "Tá dhá chluais capaill ar Labar Ó Loingsig. Is bíodh gach aoinne a'gáir is a'rinnce.
    Le neart cathuighthe tháinigh
    AT0782: Midas and the Ass's Ears