School: Páirc an Iarla (roll number 9303)

Rathpeak, Co. Roscommon
Ss. Ó Maonaigh

1. Fado, fadó riamh deirigh muintir an domain seo an olc. Ní raibh acht róir bheagán daoine maithe ann. Bhí Dia feargach le na droch daoine. Do labhair sé le fear maith darbh ainm Nóa agus dubhairt sé leis soitheach móra dhéanamh do na daoine maithe mar go raibh sé chun na droch daoine go lé a bathadh. An Airc an t-ainm a bhí ar an soitheach sin. Nuair bhí an Airc déanta chuaidh na daoine isteach ann agus péire de gach sórt ainmhidhthe do raibh sa domhan. Annsin cuir Dia an báisteach anuas agus do bhí sé ag báisteach ar feadh dachad lá agus dachad oidhce nó go raibh gach rud beo sa domhan báiste acht amháin na daoine san Airc.
    An Dileann a tugtar na daoine ar an mbaisteach móir sin. Geall Dia nach gcuirfeadh sé Dileann go deo arís ar an talamh agus mar comarta ar an ngeallamaint sin do chuir sé an bogha báiste san spéir.
    Mrs O' Dowd
    Teacher