School: Páirc an Iarla (roll number 9303)

Rathpeak, Co. Roscommon
Ss. Ó Maonaigh

1. Na gasúir agus na froganna
    Bhí garsúin aon uair amháin ag sugradh agus ag sugradh agus ag déanamh spóirt dóibh féin ar thaobh locáin. Caitheadar clocha isteach sa locháin agus fuaireadar an sult ann, acht thárla go raibh froganna sa lochán is bhuail an cloca iad. Fa deire cuir ceann des' na froganna a ceann aníos as an uisge agus dubhairt-
    " Nach mór an náire díbh a bheith agár ngortú acht spórt arsa duine de na garsunaibh. " Níor meas-amar sibh a bhualadh tá go bréag arsan frog acht gortuigheann na clocha sinn. " An rud is spórt díbhse is cúis bháis dúinne.
    Mrs O' Dowd
    Teacher