School: Páirc an Iarla (roll number 9303)

Rathpeak, Co. Roscommon

Resigned and living at 11 Falcarragh Road,
    Whitehall
    Dublin.
    An Braon Uisce
    Tuith braon uisge braoinín beag as na scamaill isteach san bfairrge mhóir. Bhí an braoinín bocht ar seachrán i ndoimhneas na fairrge agus dubhairt leis féin. " Nach suarach an créatuírín mise sa domhan mhór so." Ni tuisge bhí an méid sin ráidte ná tóg iasg sliogach in-a bhéal é agus slug sé siar é. D'fhan an braoinín i bhfad sa slogán - go dtí go raibh sé in-a phéarla gleóidhte luachmar. Lá amháin chonnaich fear an sliogán ar an tráigh thóg sé in-a láimh é agus d'infhiúch sé é chonnaich sé pearlá, thóg sé amach é, dhíol sé é agus fuair sé carn airgid air. Deineadh an pearla do ghlanadh agus do mhaisiú, agus tá sé ag taithneamh go lonnrach i gcoróin banríoghna. Ma téigheann an saoghal in ár gcoinnibh ní ceart dúinn gearán mar ní fios dúinn céard atá ag Dia i ndán dúinn.
    Mrs O' Dowd
    Teacher