School: Clochar na Trócaire, Maghcromtha

Macroom, Co. Cork
Na Siúracha

1. Fear óg iseadh an duine seo. Níl ach cúig bliadhna ar fhichid d'aois aige, nó mar sin, ach is léir óna leabhar go bhfuil sé i ndan an fhilíocht do sgríobhadh go cruinn cliste cheana féin, agus do réir gach deallramh ba chóir gur ag dul i bhfeabhas a bheith a saothar as so amach.
    Sgoláire léigheanta.
    Sgoláire léigheanta mar dhuine óg iseadh an t-ughdhar seo. Caoimhghin Ó Góilidhe a ainm agus is i mBaile Átha Cliath do rugadh agus do tógadh é, is dóigh liom. Chaith sé téarma san Ollsgoil Náisiúnta i mBaile Átha Cliath, agus do gnóthaigh sé céim bá. le h-onóracha san ollsgoil.
    Bhíodh grád i i gcómhnuidhe aige don Ghaedhling agus nuair a bhí an céim fachta aige do chaith sé téarma eile ag déanamh staidéir chruinn ar Ghaedhilg Chonnmara, agus do sgríobh sé tráctas ar ar thuill sé céim M.A. Do chuir sé eolas maith ar an nGaedhilg, le linn do bheith 'n-mac-léighinn,
      1. poetry
    Síle Ní Buachalla