School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

agus dubhairt bean a tighe "go mbeanuigheadh dia dhuit agus niór dubhairt an fear aon nídh leis.
    Do shuigh sí síos ar lic an doras agus do bhí sé ag cainnt uaidh isteach le bean a' tighe agus do sórt eagla uirthe roimis ach niór leog sí pioch in-aon-chor uirthe.
    Igcionn tamaill eile d'iarraidh sé deoch bainne ar bhean a' tighe agus dubhairt sí leis go raibh catughad uirthe ná raibh aon bainne aice an uair seo.
    D'iarraidh sé deoch uigse uirthe ansan nuair ná raibh an bainne aice.
    Do thug sí é sin dó gan aon righnis in-aon-chor. Nuair a bhí an deoch san óltha aige dúbhairt sé léi an léo na ba san síos sa bpáirc agus dubhairt sí gur leó. Dubhairt sé ansan cad na taobh ná mbeadh bainne acu agus ba acu ach níor [?] an bean aon uirthe
    Siobhán Ní Chárthaigh
    Na hUláin Thiar, Co. Cork