School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    Ní labharfhad sé le h-aon duine de's na comharsain agus ní raibh fhios aige cé bhí a bhí ag déanamh an diobháil do an aimsir go léir.
    Lá amháin nuair a bhí an bhean ag fágháil ... nó ag déanamh rud éigin mar sin agus do chonnaic sí ag teacht suas an pháirc suas go dtí an tig sean-duine caithte críonna agus dá bhata aige, bata croise agus bata láime leis na láimh aige.
    Níor chuaidh sé ag fuagáil a thuille agus níor aithin sí í in-aon-chor. Do dhún sí an dorus ar fad ortha agus do bhí sí chun í do choimeád amach ar fad ach do chuimhneamh sí gur ar maithe leí féin a bhí an sean-duine agus do mbeadh leigheas éigin aige dhe agus d'osguil sí an dorus de agus do bhí sé ana -cómhgarach ar fad an uair sin.
    Do tháinig sé go dtí an dorus
    Siobhán Ní Chárthaigh