School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    D'aithin an fear an bean le fada agus d'aithin sé go maith í leis agus do bhí fhios aige gur bh'é a bhí ann nuair a innis an sagart an sgeál de.
    D'eirig bean an tighe ansan agus d'innis an fear de an sgéal go léir agus do dhein sí amach leis gur bh'é an bhean céadna a bhí ann.
    Ní leogfad eagla d'aoinne acu dul go dtí an áit de'n bhóthar in-a raibh sí.
    Do chuaidh an sagart agus an fear go dtí an tigh na raibh an bhean a cheapadar a bhí marbh féachaint an raibh sí sa bhaile agus nuair a bhíodar ag dul thar-n-ais go dtí tigh an feirmeóra airís agus nuair a bhíodar ag gabháil cómhgarach de'n tighe dubhairt an sagart go raghaidís go dtí an áit de'n bhóthar féachaint an í a bhí ann in-aice an tighe.
    Máire Ní Chárthaigh
    Na hUláin Thiar, Co. Cork