School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    Do bhí an rud ar an dtaobh amuigh de'n capall an uair go léir agus siné an fáth go raibh an capall ag rith ó'n sagart.
    Do rith an sagart agus do léim sé ar a dhrom agus ansan do bhuail sé é agus do léim sé anáirde ar an rud agus do chuir sé bainne agus uachtair mór thímpeall an bhóthair agus do bhí ana-bhrón ar an sagart aon rud de'n tsaghas san do bheith ar shiubhal in aon áit do'n dútaig agus ní raibh fhios aige cad a dhéanfad sé ansan.
    Do bhí an rud mar a bheadh bean agus í ag fághail bháis agus do bhí na diabhail mór-tímhpeall uirthe mar a bheadh sí na diabhal ceart.
    D'fiafruig sí de'n sagart párdún a thabhairt di agus éisteacht le na faoistin ach ní raibh aon mhaith ann de. ní éisteacht sé leí pé rud a dhéanfhad sí.
    Máire Ní Chárthaigh
    Na hUláin Thiar, Co. Cork