School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

ann agus iad ag bualadh daoine eile agus do bhíodar san ag gol leis go cruaidh.
    Do bhí píléir na shuidhe ag an ndorus agus í ag dul isteach agus do bhí cathaoir breágh fé agus nuair a chonnaic sé í dubhairt sé léi dul isteach go dtí an seómra agus suidhe síos ann. Do chuaidh sí isteach agus do shuidh sí síos mar a dúbhradh léi.
    Nuair a chonnaic sí na píléirí ag bualadh an cuid eile acu do bhí ana eagla uirthe mar do cheap sí go ngeóbhadh sí féin an rud céadna. Nuair a bhí an cuid eile acu go léir buailthe acu do thosnuigheadar ag bualadh Siobhán.
    Nuair a fuair sí an céad buile do thuit sí i laige agus níor dheineadar aon iongnadh dhi ach do fuaireadar uisge agus do chaitheadar anuas uirthe agus d'eirigh sí.
    Do thosnuigheadar á bhualadh airís annsan agus do bhí sí ag cur fola
    Máire Ní Chríodáin