School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    dhorcadh leis agus do chuaidh sí isteach [?] mhór agus d'fiafhruig sí dhóibh lóisdín [?] tabhairt di ach ní thabharfhaidís di é [?] dubhradar léi bheith ag imtheacht amach [?]agus do chuaidh sí amach agus do bhí ana [?] uirthe mar do bhí sé ana dhéanach [?]agus ana dhorchadh.
    Do bhí sé tímpeall a deich a chlog agus do caith sí siúbhal léi agus ocras uirthe agus fuacht agus ní thabharfhadh [?]aoinne lóisdín di ná aon rud le n-ithe dho. Do bhí sí ag fhiafhruighe di go [?] an lóisdín do tabhairt di agus dubhairt Siobhán go bhféadfhadh sí féin luighe isteach fén seitil nó go bhféadfhadh sí luighe ar an seitil agus go ndíolfhadh sí í go [?] ach ní dhéanfhadh san an ghnó den bhean [?] agus dubhairt sí léi bheith ag imtheacht.
    Bean ana dotigheasach do b'eadh [?] ceadna agus do bhí leabaidh díomhaoin [?] ná raibh aoinne na chodhladh ann agus leigfheadh sí de Siobhán luighe síos ann
    Máire Ní Chríodáin
    Máire Bean Uí Chríodáin