School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    An lá na dhiaidh sin d'eirig Siobhán moc ar maidin agus do chur sí uime éadaighe agus do tháinig sí aníos an [?]staighre agus d'ith sí a bhreicfeast agus dubhairt sí Nóra go raibh si féin ag dul go dtí na piléirí ach níor chuaidh sí go dtí na píléírí in-aon-chor ach d'éaluigh sí ó na píléirí.
    Ní raibh fhios ag na píléirí cá raibh sí imthighthe agus ní raibh fhios ag Nóra cá sí imthighthe ach cómh beag agus do bhíodar á cuardach ar fúid na h-áite go léir ach ní raibh fhios acu cá raibh sí imthighthe. Is [?]amhlaidh a siúbhal Siobhán go Maghchromdha agus do thug airgead léi.
    Do chodail sí oidhche amháin i Maghchromdha agus nuair a tháinig an maidin d'eirigh go moch agus do fuair sí a bhreicfeast ó mhuinntir an tíghe agus do cuaidh sí amach an dtig annsan agus do thosnuig sí ag [?]siúbhal agus do bhí sí ag siúbhal go dtí go dtáinig go Corcaig.
    Do bhí ana ocras uirthe nuair
    Máire Ní Chríodáin