School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    Do thosnuigheadar ar an airgead do thógaint amach as an mála agus ar é do chur isteach sa bhosca agus ní raibh ach ceathramhadh den bosca acu nó mar sin. Do dhúnadar an bosca airís agus do chuireadar an glas air agus do chuadar síos airís.
    Do fuair duine acu córda agus do chuir sí an eochair tímpeall a mhuineál ar eagla go gcaillfheadh sí é agus do choimead sí ann é go dtí gur theastuig sé uaithe airís chun tuille airgead do chur isteach sa bhosca.
    Do bhídís ag déanamh airgead gach aon lá as san amach agus do chuiridís gach aon leath-phinginn de isteach sa bhosca go dtí go raibh an bosca lán go barra.
    Do thosnuigheadar ag dhéanamh airgead airís ansan ag cniotáil stocaí agus ag déanamh léinteacha agus rudaí eile
    Máire Ní Chríodáin
    Máire Bean Uí Chríodáin