School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    aoinne in-aon-fheacht leis aon oidhche. Oidhche amháin do chuaidh sé ag sgoruidheacht agus nuair a bhí sé ag teacht abhaile do bhí sé ana dhéanach agus nuair a fhág sé an tig chun teacht abhaile do chuimhnig sé go mbéadh na púcaí amuigh an oidhche sin.
    Do chomáin sé leis ag siúbhal agus nuair a bhí sé imthighthe a leath de'n t - slíghe do chasadh fear ana bheag air agus do bhí a aghaidh go léir geárrtha agus do bhí an talamh dearg le fhuil.
    Do tháinig eagla ar an bhfear bocht nuair a chonnaic sé an fuil go léir ach dubhairt an phúca leis gan aon eagla do bheith air mar ná dhéanfadh sé féin pioc leis.
    Do chomáin an fear bocht leis ag siúbhal agus do shiubhal an phúca in-aon-fheacht leis. Dubhairt an phúca leis nuair a bheadh an bliadhain caithte go
    Nóra Ní Chéilleachair
    Cáit Bean Uí Seitheacháin