School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    Nuair a shrois sé Céim Carraighe arís ar a dteact abhaile do bhí ag cuir alluis ón t-eagla a tháinig ar roimis sin agus do cheap sé ná triobhóchadh aon níd eile é anois.
    Mo chreach do dhein mhuise agus cúpla uaire eile leis mar nuair a bhí cúpla ciscéimeacha eile curta dhe ag an capall stop sé.
    Connaic sé an fear na sheasamh ar a aghaidh amach bean, agus ina láim do bhí sgian agus cos bán ar aice.
    Do bhí bata droigheann dubh ag an fear agus dubhairt sé "Imthig as mo shlighe "Mise" ar sise "Ní dhéanfhainn do'n ríg é má cheapann tú go ndéanfainn dhuit é".
    "Imthig as mo shlíge a dhroch rud" ar seisean "nú tabharfhadh buile dom bata dhuit. Níor chuir sí aon tsúim ann dá mba is nár labhair sé in-aon-chor leí.
    Máire B. Ní Chéilleachair
    Tonn Láin, Co. Cork