School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    Bhí an fear laistig den t-siopa agus thug sé cúig céád púnt di agus bhí ana áthas air mar gheall ar an marcaidheacht breagh a bheadh aige.
    Do suidh an bheirt acu isteach sa trucaill agus do thug sí léi é go tig na buille agus bhí na fir agus na gárdaí ann agus rugadar air agus tugadar leó isteach é agus ní raibh aon rud ar an bhfear ach do bhí an cailín ag déanamh amadán díobh.
    Dubhairt sí le buacaill an capall, dul abhaile dó féin agus thug sí púnt do. D'imthig an bhean go Sasana agus níor airig aoinne pioc uaithe ó shoin i leith.
    Bhí an fear bocht istig agus cheapadar go raibh sé ar buille ar fad agus ní leigfhidís do labhairt in-aon-chor mar ní raibh aon splannc aige.
    Dúradar tar-éis trí seachtmhaine nó mar sin bhí sé comh tanaidhe gur tháinig doctuír chuige agus ní raibh pioc buille ar an bhfear agus d'ínnseadar an sgéal
    Siobhán Ní Scannaill