School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. Séamus an créatúr 7 an fhile.
    bhí fear 'na chómhnuidhe i mbaile Mhúirne timcheall a chéad is a tríoc bliadhain ó shoin agus 'sé an ainm a bhí air ná Séamus an créatúr. Bhí se ana shaidhbhir.
    'Sé cúis go dtugtí an t-ainm si[?] air mar gach lá do théigheadh sé go dtí[?] tig an Rígh féachaint an mbeadh flead[?] nó féasta ann.
    'Sé rud adeireadh sé 7 gcómhnuidhe ná "The poor Queen the craythur is[?] sick I am afraid she will die"
    Do bhí an banríoghan breaidthe ach [?] raibh sí chómh h-olc ach cheap Séamus[?] go raibh sí ana olc agus bhí [?] air agus deireadh sé é sin i [?] nuidhe agus siné an chuis go [?] Séamus an Créatúir air.
    D' airig file an sgéal [?] do bhíodh sé ag magadh fé agus [?]
      1. poetry