School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. An Fear Saidhbhir.
    Bhí fear ann fadó agus sé an ainm a bhí air ná Liam agus bhí sé pósta agus bhí beirt leanbh acu agus cailín do b'eadh leanbh acu agus buachaill do b-eadh an leanbh eile agus bhí liam ana-shaidbhir agus gach aoin[?] bocht a thagadh isteach do thabharfhad sé rud le n-itthe dóibh.
    Nuair a airig an cuid eile de's na bochta é sin do thagadh na daoine bochta go léir go dtí an fear[?] saidbhir i gcóir gach rud chun rudaí a cheanach uatha agus bhí cion ag gach aoinne air.
    Bhíodh áthas ar gach aoinne roimh an duine bocht chun an fhir saidbhir mar do thugadh sé rudaí dhóibh. Aon lá amháin do tháinig fear bocht isteach agus d'iarr Liam do cad a bhí uaid agus dubhairt sé gur theastuig rud n-itthe uaidh
    Siobhán Ní Chathasaig
    An Cheapach Thiar, Co. Cork