School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    dorus ar oscailt roimpi agus do chuaidh an gadhair isteach ann. Nuair do chuaidh sí féin isteach ní raibh tásc ná tuairisc ar an gadhair ná ar an fear ach chómh beag.
    Do cheap sí sin gur suas an staighre a bhí sé ach níor b'ead már do chuaidh sí suas agus ní raibh sé suas ansan ach chómh beag. Do shuidh sí síos cois na teine ansan, agus do bhí sí ag cuimhneamh air cár imthig an fear. Do chuaidh sí a chodhladh agus nuair d'eirig sí ar maidin, do bhí bosca beag air an dtaobh amuich don dorus. Do chuaidh sí síos an staighre agus do chuaidh sí amach go dtí an dorus agus d'oscail sí é, agus do fuair sí an bosca ann agus do thóg sí isteach go dtí an tig é agus d'oscail sí é agus cad a cídhfeadh sí istig ann ach cat beag agus do bhí an cat ábalta ar labhairt. Dubhairt an bhean leis "A bfeacais mo fhear in-aon áit," dubhairt an cat léi "ní fheaca" dubhairt sé Nuair a bhíos ag gabháil thar an lios san thuas.
    Do bhí seanabhean ar an dtaobh amuich don lios agus dubhairt sí liom "gur guideadar
    Noírín Ní Shuileabháin