School: Sliabh Riabhach

An Sliabh Riabhach, Co. Cork
Éamonn Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    an bhean ba breághtha dár luig súil duine riamh airthi. Bhí ceann breágh fíonn-ruadh gruaige uirthi. Ag cíoradh a cínn a bhí sí. Ní raibh a fhios ag an óigfhear cérb' í nó cad as í. Dhein sé síos fé na déin, mar chuímhnig sé gur minic d'airig sé trácht ar chailín breágh a bhí ann. Thóg sé a brat uaithi. D'fhiafhruig sé dhi an dtiocfadh sí abhaile leis agus é a phósadh. Dubhairt an chailin go raghadh mar ná raibh aon dul as aici nuair a bhí a brat aige. Chuaidh an cailín breágh abhaile leis an mbuachaill. Pósadh iad agus bhí shaoghal suaimneasach acu.
    Siobhán Ní Mhurchadha, Doirín Áluinn, Baile Mhúirne, Co. Chorcaighe.
    Ó Phádruig Ua Murchadha, Doirín Áluinn, Baile Mhúirne.