School: Baile Mhúirne (B.) (roll number 15346)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Donncha Ó Buachalla

do'n sprid mar b'fhéidir go mbuailfeadh sé uime airís.
    Le na linn sin do fuair sé a sgian phóca agus do chrom sé síos chun an maide a gearradh. Le na linn sin do léim an sprid amach chuige.
    Do léim sí anáirde air is dubhairt sí "is tu an fear is fearr d'ár bhuail riamh umamh ach cuirfead sa deire leat anois agus do chuir sí deire leis.
    Do bhí níos mó eagla ná riamh ar na daoine nuair airigheadar cad d'imthig ar an bhfear.
    Tímpeall mí na dhiaidh san do bhí sagart a' dul ó Bhaile Mhúirne go Maghchromtha ar gnó éigin ná fuil a fhios agam sa.
    Ní raibh aaon gluaisteán ann an uair sin. Capall is caráiste a bhí ag an sagart agus bhí a bhuachaill aimsire á chomáint.
    Do bhí sé luath sa ló nuair