School: Bárdínse (roll number 12399)

Barr Duínse, Co. Cork
Cáit, Bean Uí Riórdáin

1. (continued from previous page)
    uirthe. D'innis Micil do an sgéal go léir tríd síos agus an máchail a bhí ar an ngabhar. "Airiú a amadáin," arsan duine uasal, "ní h-aon mháchail é sin, ar nóin ní raibh riamh ag aon ghabhar ach dá shine."
    Ní chreidfeadh Micil é ach dubhairt an duine uasal leis dul anonn go dtí tig an fheirmeóra agus go raibh ceithre cínn de ghabhair thall aige. Chuaidh Micil anonn agus d'fhéuch sé go maith ortha agus fuair sé ná raibh ag aon cheann acu ach dá shine. Sin é an uair a fuair sé amach cé bhí ag magadh fé agus ag déanamh na h-éagchórtha air.
    Nóra Ní Luasa.
    Fuaras an scéal seo thuas óm' uncail Diarmuid Ó h-Éalaighthe atá 'na chómhnuidhe ar an Ínse-Móir i bparóisye Bhaile - Mhúirne i Musgraí Uí Fhloinn Thiar.
    Aos:- 45
    Nóra Ní Luasa