Scoil: Bárdínse (uimhir rolla 12399)

Barr Duínse, Co. Cork
Cáit, Bean Uí Riórdáin

éis líonadh sar ar éirigh leó é do shroisint.
    Do chuaidh an fear in-áirde ar chrann do bhí ann agus do rug sé leis an dá leanbh, acht ní bhfuair an bhean aon t-seans ar í féin do shábháil. Do sgiob an tuille í féin agus an leanbh.
    Níor éirigh leis an bhfear an dá leanbh do shábháil agus do thuit duine aca isteach san tuille uaidh, agus do bádhadh é. D'fhan sé annsan go maidean agus do bhí an clagar chómh h-árd le riamh, agus an tuille chómh h-árd agus do bhí sé aréir roimis sin.
    D'fhan sé ann go dtí an tráthnóna gur stop an clagar agus gur thráigh an tuille. Nuair d'fhéach sé uaidh ní raibh aon tuairisg ar an dtig do bhísé sgiobaithe ag an dtuille.
    Do bhailigh sé leis agus
    1. processes and phenomena