School: Bárdínse (roll number 12399)

Barr Duínse, Co. Cork
Cáit, Bean Uí Riórdáin

igcóir an gharraidhe.
    Deintear an pháirc do threabhadh le céachta agus dhá chapall i n-iomairí cheithre bhfód a bhíonn go deas caol. Geibhtear grafán annsan agus deintear na h-iomairí do phiocáil leis.
    Sáidhtear na scioláin annsan le rámhainní. Deintear poll ar dtúis leis an rámhainn agus sáidhtear an sciolán síos fan na rámhainne agus fanann an poll oscailthe. Dúntar na poill annsan le gaidhil aoiligh. 'Sé an saghas rámhainní a bhíonn acu ná rámhainní muillinn. Sé an saghas céachta atá ag furmhór na bhfeirmeóirí morthimcheall na h-áite seo ná céachtaí iarainn a bhíonn déanta sa chéardchain ag na gaibhinní agus bíonn suc miotail ortha.
    Fágann na prátaí síl i bpoll amuigh sa gharraidhe i gcaitheamh an dubh-luachair. I dtosach an
    Nóra Ní Luasa