School: Bárdínse (roll number 12399)

Barr Duínse, Co. Cork
Cáit, Bean Uí Riórdáin

1. (continued from previous page)
    atá ag fás ann ná crainn fuínnseóige agus crainn daraíghe. Níl puínn aibhní ann ach amháin go bhfuil abha ag rith ar feadh seacht nó h-ocht de mhílthibh. Tá drochad i lár baill na h-abhann idtreó nuair a bheadh tuille mó san abhainn ná beadh an t-uisge ag teacht amach agus ag briseadh an bhóthair. Isé an ainm atá ar abhainn sin ná abha Bhárr d'Ínse. Isé an chúis gur tugadh an ainm sin ar an abhainn ná gurab' amhlaidh atá sé ag rith tré Bhárr d'Ínse.
    Cáit Ní Thuama
    Fuaras an cúntas seo thuas ó m'athair Mathúin Ó Tuama atá 'na chómhnaidhe i gCúm Uí Chlúmháin i mBarúntacht Múscraidhe Uí Fhloinn thiar.
    Aos - 55 bliana
    Com Uí Chlúmháin, Co. Cork