School: Doire Chonaire (roll number 4845)

Derryconnery, Co. Cork
Éamonn de Paor

1. (continued from previous page)
    a bhí ag gábhail súas tré chnoc Ínse an t-Sagairt agus treasna Cnoc na Srónach agus ag deanamh síos ar Droichead Ceárr agus bhí sean bóithrín eile tríd an gcoill go dtéighidís súas go dtí an t-sean séipéil agus b'fhad ó bhaile an siúbhal é chun dul dtí an t-Aifreann.
    ÁTH na LEACANN:-
    Áit go mbíodh daoine agus beidhigheach ag gábahail treasna.
    Tá droichead deanta ann anois ar feadh dhá bhlían is fiche. Tá áth eile níos sia súas go dtugaid síad "Sioná" air. Tomáintí beidhigheach treasna na h-abhann ann núair a bhíodh an tuille ag eirighe agus níl aon droichid id san anois.
  2. Tímcheall cúig is dachad blían ó shoin oscluigheadh bóthar i mBóceárna agus deineadh é ar chuma éigin. Bhí sé mar sin ar feadh tamaill agus annsan thóg Pádraig Ó Brían ó Dheire Creiche agus Seamus Ó Brían i mBóiceárna
        1. public infrastructure
    Concúbhar Ó Úrdail