School: Doire Chonaire (roll number 4845)

Derryconnery, Co. Cork
Éamonn de Paor

1. (continued from previous page)
    aingeal agus an díabhal annsan agus bheadh síad ag íarraidh fhághail amach na dathanna a bheadh acu agus dá bhfeadfhadh an t-aingeal fhághail amach an dath a bheadh ar duine do bheadh an duine sin 'na aingeal agus dá bhfeadfad an díabhal fhághail amach dath ar dhuine bheadh an duine sin na dhiabhal agus beadh an t-aingeal agus an díabhal ag íarraidh íad d'fághail amac go dtí go mbeadh na daoine go léir na aingil nó in a ndíabail acu.
  2. Bíonn scata páistí roinnte ar dhá leath agus iad in dhá leath ar aghadh a chéile cúpla coiscéim ó'n a chéile agus beiridh na páistí ar gach líne ar lámh an duine eile. Na "Roamy Roamers" líne acu agus na h-"Irish Soldiers" an líne eile. Siúbhalann síad i dtreó a chéile agus canann na Roamy Roamers:-
    "Will ye have some bread and
    Languages