School: Doire Chonaire (roll number 4845)

Derryconnery, Co. Cork
Éamonn de Paor

1. (continued from previous page)
    ghorta do bhíodh gach áit breacuighthe le daoine bochta agus úaireanna bhíodh b'féidir dosaon istig i dtig i dteanna a chéile agus gan leabaidh le fághail acu acht luighe síos ar sop féir agus mórán eile amuigh fén spéir.
    Peig Ní Shúileabháin, Doire Conaire. Fuair sí é ós na sean-daoine.
  2. Do fúair morán daoine bás ins an droch-shaoghal. Do dhuibh na prátaí ortha dhá bhlían as a chéile. Ní raibh aon bhíadh eile le fághail an úair sin acht íad agus ní raibh aon airgead acu chun aon nídh do cheannach acht do chabhaireadh beagán úaisle le'n a céile chun súp a thúbhairt dóibh. Bhíodar á thabhairt an t-súip amach sa Mhóitín le h-ais tig ósta an Eccles agus tá gáirdín ann anois agus tugtar air anois Gáirdín an tSúip. Min bhuidhe a bhíodh acu á dhéanamh agus blúireacha feóla tríd. Do bhí mná agus fir ag tabhairt amach an súp acht ní
    Peig Ní Shúileabháin