School: Doire Chonaire (roll number 4845)

Derryconnery, Co. Cork
Éamonn de Paor

1. (no title) (continued)

(continued from previous page)
    anáirde sa lochta dhá scúabadh anúas agus do chaith sé an brat anúas i dteannta an scúaib. Do rug an bean sídhe ar an mbrat agus do thóg sí léi chun na fairrge é. D'imtig Pádraig na diaidh agus bhí a chomaráid roimhe. Dúbhairt Pádraig léi póg agus slán beó a thabhairt do. Do dhein agus núair a fúair sí é do rug sí ar a mheidhil agus do gheárr sí é le'n a fíacla. D'imthigh Pádraig agus é ag tabhairt fola. Sháid sé é féin isteach i dtor. D'fiafhraig comráid na mná sídhe cad é an saoghal a bhí aici ó shoin mar bhí sí le fada amuich. Dúbhairt sí léi nár gháir sí ó shoin acht dhá úair. "Do bhí seanbhean ann" ar seisean, "agus bhí gúna mór fada uirthe agus núair eirigeóchaidh sí i gcómhnuidhe ó'n dteine do théigheadh a gúna in achrann de chos an ghráta agus do stracfhadh sí píosa dhe agus bhí ... leis an gráta a bhí dhóthain an tsaoghail fé. B'shin é fáth gáiridhe agus rud eile thabharfad síad abhaile an rud a chlúdóchadh íad ó'n bhfúacht b'shin é na caoirigh." Tar éis sin d'imthigh
    Conchubar Ó Úrdail
    Feirmeoir