School: Doire Chonaire (roll number 4845)

Derryconnery, Co. Cork
Éamonn de Paor

1. (no title) (continued)

(continued from previous page)
    bádhadh ceann acu las 'muigh de Chóraidh agus ní fúairtheas aoinne des na fearraibh ríamh ó shoin. Is dócha gur chúadar síos leis an mbád agus tá an bád ann i gcómhnuidhe mar téigheann líonta na fir íascaig in achrann inte.

Bhí beirt búachaillí ann seacht mblíana deag ó shoin agus bhí báidín beag seóil acu. D'imthigheadar amach lá amháin chun íascaireachta. D'íarr daoine ortha gan dul amach ar aon chor mar go raibh sé ró gharbh. Is amhlaidh a dheineadar gáire fútha. D'imthígheadar amach ró fada agus d'iompuig an báidín agus ní raibh aon bád acu le feiscint agus ní raibh aoinne chun íad do shaoradh.
    Peig Ní Shúileabháin
    Bean feirmeora