School: Doire Chonaire (roll number 4845)

Derryconnery, Co. Cork
Éamonn de Paor

1. (no title) (continued)

(continued from previous page)
    cheap sí go raibh sé báidhte. Thug sé alán airgid dá mháthair agus d'imthigh sé amach agus ní fheacadh ó shoin i leith é. Sé ainm atá ar an bpáirc go raibh cómhnuighe ortha ná Páirc a'Miner.

Tímcheall trí fichid blían ó shoin bhí fiche bad seólta ag deanamh gaineamh sa Gleann Garbh. Báid timcheall deich is fiche troig ar fhaid a beadh íad. Bhí ceathrar fear i ngach ceann acu. Cathaidís oibriú leis an dtaoide mar ní fheadfhaidís dul isteach go dtí aon slip mar a mbeidís ann ar bharra taoide. Núair a raghadh na feirmeóirí ad' íarraidh an ghainimh thugaidís bainne géar agus leite mine bhuidhe leó chun dinnéar a tabhairt do sna fearaibh. Núair a bhíodar ag teacht ó Bheanntraighe lá
    Díarmuid Ó Súileabhain
    Feirmeoir