School: Tráigh Phraisce (B.) (roll number 5565)

Trafrask, Co. Cork
Mícheál Ó Súilleabháin

1. Gheibheann sé beulóg dé fionán bán, téigheann sé go dtí an abhainn.
    Síneann sé a earbal isteach san uisge agus a dhrom leis an abhainn. Diaid ar ndiaidh bíonn sé ag druidim isteach san uisge go mbíonn sé go léir cludaighthe ach an ceann.
    Faidh a bhí sé ag gluaiseacht isteach bhí na deanaití ag gluaiseacht ó'n uisge go rabhadar go léir thuas sa cheann. Go breagh mall chuaidh an ceann fé uisge go dtí na raibh le feicsint ach an bheulóg fionáin 'na raibh na buachaillí dúbha go léir bailighthe.
    D'oscail sé a bheul, seo chun siubhail an fionán agus a ualach síos abhainn, agus amach as an abhainn Sionnach Glan.
    AT0063: The Fox Rids himself of Fleas
    Diarmuid Ó Suiliobháin