School: Doire an Chairn (roll number 12976)

Derreenacarrin, Co. Cork
Nóra, Bean Uí Shéaghdha

1. (continued from previous page)
    bíodh a phípí agus a chuid sean-eaduigh ins na cliabháin agus núair a bhíodh na meineáin óg ag na gabhaire thugadh sé leis ins na clíabháin iad go dtí go mbídís ábalta ar shiubhal. Sé an ainm a bhí ar an gcapall na "Bochtin". Núair a thagadh sé san áit seo fanadh sé i dtig mo athar agus dá mbeadh an aimsire fúar nó fliuch caithfí an capal agus na gabhair do chur isteach i dtig. Bhíodh sé ag seinm des na gabhair agus bíodh sé ag eascainídhe ortha núair na rínncidís. Dhein sé mórán amhráini dtaobh a chuid gabhair agus a chapall.
  2. Bhí mórán file mórthímcheall na h-áite seo fadó agus ceann acu do b'eadh Seámus Ua Bhrían. Bhí sé in a chómhnuidhe ar dtúis i gCaol Chill agus bhí