School: Béal an Chrobháin (roll number 11023)

Ballycrovane, Co. Cork
Tadhg Ó Cathasaigh

1. Bíonn a lán cluichí ag daoine tímcheall na háite seo. Bíonn am fé leith chun na gcluicí d'imirt. Cluichí beaga a bhíonn ar siubhal istig sa tigh sa gheimreadh. Bíonn ná cailíní ag imirt puiríní. Bhíodh cluiche ag na daoine óga fadó ach ní imruightear in aon cor anois é. Seo mar a imrígtí é. Bhíodh plásán acha tímceall sé troigh ar fhaid agus sé troigh ar leithead. Roinnidís an plasán i gcodaca. Bhíodh tímceall sé cinn díobh ann agus annsan bhíodh gach chuid sé troigh ar fhaid agus troigh ar leithead. Geibhidís píosa slinne ansann agus chuiridís ar deire an phlásáin é. An duine a bhíodh chun an cluiche d'imirt
    Séamus Mac Cárthaigh
    Kilcatherine, Co. Cork