School: Béal an Chrobháin (roll number 11023)

Ballycrovane, Co. Cork
Tadhg Ó Cathasaigh

d'eadh. Bhíodh sí ag sgreadaig agus ag mallachtú agus bhíodh ana spórt acu uirthi
    Ó Neidín di agus tagadh sí tímceall dá úair sa bhlían ag bailiú. Deirtear go raibh feirm aici féin agus a driotháir áit éigin ann.
    Cúaid an ráfla amach cúpla mí ó shoin go bhfúair sí bás, Beannacht Dé le na h-anam m'ás fior an sgéal.
  2. Bhí a lán bacach ag gabháil mór thímceall na h-aíte seo fadó. Níl síad chómh fliúrseach anois agus a bhí tamall ó shoin. Fadó nuair a bhíodh ceann tar éis an doras d'fhágaint bhíodh dinne dinne eile ag teacht. Bhíodh fear agus bean ag gabháil tímcheall annso fadó. 'Sé an ainm a tuigtaí ortha ná Pádraig na Cúl Aerighe agus Siobhán. Fear ana mhór ab'eadh Pádraig agus ní raibh ceann Siobháin súas le gualainn air. Bhí a chóta lán de paistí agus bhí súas le fiche pocaí