School: Lochán Mór

Loughane More, Co. Cork
Seán Ó Súilleabháin

1. (continued from previous page)
    Firín deas cáiréiseach ab'eadh Micín ; ach gearracht radhairc air. Bhí féar ceithre mbó aige é 'na ógánach ag lorg mná céile.
    Chuir sé focal cleamhnais ag triall ar mhuinntir Cháit. B'égin do Cháit luige isteach leis mar ní raibh a níalairt lé deána ag mnáibh óga an lae sin. Luaidh sí Peaidí Phádruig dhóibh, agus gheall sí go bpósfadh sí eisean dá máil leó é. Ach dubhrathas léi Peaidí a chur as a ceann; go raibh féar bó ag Micín air.
    Ach sar a tháinig oidhche an chleamhnais d'eírig léi a innsint do Pheaidí go mbeadh Micín ag gabháil do'n chleamhnas.
    Oidhche an chleamhneais thaínig Micín agus a spéicéir go tig