School: Clochar na Trócaire, Roscomáin

Roscommon, Co. Roscommon
An tSr. M. Fionnbharra

1. (continued from previous page)
    na leacracha agus cuirtear isteach na comhra, annsan cuirtear na leacracha ar ais airís chun na comhranna do chlúduigheadh.
    Tá páirc in - aice na roilige ar a dtugtar "Páirc na Mainistreach" lán de thaidhsíbh; má labhrann aoinne ós árd téighid ag amharc ar ball.
    Tá roilig cúpla míle slighe ó gCill Trustán ar a dtugtar Cill Bhendán, agus san t-sean aimsear cuirtí sagairt clumhala annsin, agus mar gheall ar seo ófráiltí an t-Aifreann Naomhtha uair sa bliadhain i gCathair na Róimhe ar son na n-anam? go léir a bhain le Cill Bhendán.
    Seán Ó Riain
    Strokestown, Co. Roscommon