School: Clochar na Trócaire, Roscomáin

Roscommon, Co. Roscommon
An tSr. M. Fionnbharra

1. (continued from previous page)
    Dubhairt bean an tighe gurb é an cara ba mhó atá agam. "Tá breall ort" arsan sagart, sin é an námha is mó atá agat. Sin í an bhean atá ag bacadh leis an im.
  2. Tá fothracha sean mainistreach i roilg Cluain Tuaiscirt. Sean bhallaí ar a bhfuil eidheann ag fás atá le feiceál. Tá cosamhlacht orra gur foirghniamh an-mhór a bhí ann uair amháin. Tá gairéid ann in a gcuirtear na marbh, leacracha móra atá mar clár ar na gairéidibh seo, agus táid tuairim ocht nó naoi dtroighthe ar fhaid agus ceithre troighthe ar leithead. Tógtar
    Seán Ó Riain
    Strokestown, Co. Roscommon