School: Currach Beag (roll number 10721)

Coarha Beg, Co. Kerry
Máire, Bean Uí Dhrisceóil

1. Bád dobeadh an Crompton. Do bhí sé ag teacht ó Seattle le cruitheachtain. Do bhí ceó tiugh ann agus nuair a tháinig sé go ceann Brí do chaill sé a chúrsa. Do chuaidh sé go isteach i gCús agus suas ar na carraigeacha inaice Rinn Ceathrach. Do siúbhal na daoine súas an faighill agus do tháinig síad go dtí Port Mhac Aoidh. Do bhí aghaidh dubh ar ceann des na fir. Do bhí an bád le feiscint taréis seachtmhaine. Do fuair na daoine alán troscán agus cruineachtan. Do thug siad an chruineachtan dos na capaillibh. Do fuair mo athair cófra agus tá sé agam sa bhaile fós. Do bhí gadhar beag buidhe aca agus do thug siad do mo athair é agus do bhíodh sé ag gol i gcómhnaidhe.
    Máire Ní Murchadha
    Seán Ó Muchadha