School: Baile an Sceilg (C.) (roll number 8350)

Baile an Sceilg, Co. Kerry
Bríghid Ní Fhianachta

1. (continued from previous page)
    Dionntuig an fairciollach ar an mbórd . Cuirfidh mé geall gurb é an Spánéirín gabhair a ith an biadh oraibh. Ní thugadar aon freagra air ach chuir sé an oiread eile ar an mbórd agus dionntuig sé amach sa doras. D'éirigh an Spáinéirín gabhair is shloig sí a raibh ar an mbórd. Dionntuig sé ar na fir arís is n'fheaca sé aon nídh ar an mbórd. Cuirfidh mé geall gurab é an Spánéirín gabhair a ith bhúr gcuid bídh. Bhí duine beag aosta sa chúinne agus rian a dhá uileann déanta síos na dhá ghlúine. Nách cóir adubhairt an fairciollach go gcuirfeá smacht ar do ghabhar . Chuir sé a dhá shúil go géar tríd an ngadhar is dimthig an t-anam as agus líon an fairciollach an bórd arís is dfan an méid sin acu , is d'ionntuig sé féin amach sa doras arís. Nuair a bhí an dínnéar caithte do chainntig sé Fionn . Cia í an bhean bhréágh a bhí ar thaoibh an dorais . Sin í an óige ar seisean , Sin é an bás agus cé hé an gabhar. Sin í an airc nó an ampla.
    Eíbhlín Ní Leathlobhair
    Pádraig Ó Conchúbhair