School: Baile an Sceilg (C.) (roll number 8350)

Baile an Sceilg, Co. Kerry
Bríghid Ní Fhianachta

1. Do bhí aodhaire bó ann fadó, agus b'é a ghnó ag aodhaireacht bó. Do chloiseadh sé daoine ag cur síos ar an luthracán, agus sparáinn na scillinghe. An tráthnóna so, agus é ag tiomáint na mbó abhaile, do chonnaic se an luthracán, agus dubhairt sé leis. Cuir amach sparáinín na scillinghe, nú marbheóchad tu. Ná dein ar seisean, agus tabharfad duit an trí bronntanas is feárr a fuair duine riamh. Agus cad iad na bronntanaisí iad arsa'n t-aodhaire bó. Ciau is feárr leat bean bhreágh nú bean ghrándha, do thig a bheith i gclais ní i gcnocán, agus ba bhana, nú ba dúbha. Ach dubhairt an luthracán leis go mbfearra dho an bhean ghrándha a thógaint, agus a thig a bheith a gclais, mar dá ngéobhadh aoinne an tslíghe, ná feicfeadh aoinne go deó í, agus i na theannta san go mbfearra do na