School: Baile an Sceilg (C.) (roll number 8350)

Baile an Sceilg, Co. Kerry
Bríghid Ní Fhianachta

1. (continued from previous page)
    béag agus dubhradar na n-aigne féin ná tabharfaidís an giní óir bi i n-aoncor ar go raibh na trí scillinge béag maith a bóthain bi, agus annsan cuireadar sa tsiúbhal ach lean sí amach iad agus "wait for your change poor man" ar síubhal aici.
    Cad deir sí arís arsa fear aca leis an duine eile. Ó seadh sé deir sí go mbeidh sí rómhainn ag an Change ach do bheirinn - se an diabhal nách é an Change a geobham ach bóthar na blárnan amach. Dheineadar na h-aon deabhadh agus gearradar na h-aon cómhngar go dtí go dtánadar i mbulóg cnuc ós cionn a dtugthe féin. Dubradar annsan le na céile go raibh se cómh maith aca iad féin a
    AT1287: Numskulls unable to Count their own Number
    Máire Ní Shúilliobháin