School: Baile an Sceilg (C.) (roll number 8350)

Baile an Sceilg, Co. Kerry
Bríghid Ní Fhianachta

1. Bhí scoláiré bocht ann fadó agus bhíodh se ag imtheacht ó thig go tig fé mar a bhíodh na scoláirí bochta go léir. Ráinig leis bheith ag siúbhal go dtí an tráigh. Buail fear leis, ceistig an fear é, d'fiafruig sé dhe cad é an slíge bheatha bhí aige. Dubairt sé ná raibh aon slíghe bheata aige ach na scoláire bocht. "Má théigeann tú im theannta - sa ní bheir gan slíge bheatha" ar seisean. Captaen Luinge iseadh mise agus má gluaiseann tú mo fhocair ní beir i n-aitheachas. Táim ag tráctáil ón áit seo go dtí na h-Inbhiaca Thoir. Seadh do toilig an scolaire bocht leis agus d'imthig na theannta ar bhórd an árthaig agus cuireadar cur fairrge. Fé ceann
    AT0505: Dead Man as Helper
    Máire Ní Shúilliobháin