School: Achadh Tiobraid (roll number 9878)

Aghatubrid, Co. Kerry
Tomás Ó Muircheartaigh

1. (continued from previous page)
    Do rith sí agus do rug sí air. Dá gcaillfeadh an fear a anam, n'fheadfadh sé an cochall a baint as a dá láimh
    Bhí sí ag obair chómh maith as bhí sí riamh ar feadh an lae, agus nuair tháinig an oidhche, do tháinig sí go dtí a máthair céile, do nigh sí, agus do glan sí í, agus chíor sí a ceann. Thánaig sí go dtí an ceathrar leanbh, agus do dhein sí an rud ceadna leo. Chuir sí ina gchodlad iad, agus do thug sí trí póga do gach duine aca. Rug sí ar an cocall, agus d'imthig sí amach an doras uatha.
    Ghluais sí uirthi, agus bhí fear ag feitheamh lei ar bruach na fairrge. Do rug sé barróg uirthi, agus d'imthigeadar le céile amach. Ní fheacha aoinne ó shoin í.
    Bhí méaraca cosa a cloinne fighte fé mar bheadh lapa róin, agus tá cuid dá sinnsear fós ar an saogal, agus tá a gcosa fighte leis.
    Múinteoir
    Bean Uí Mhuircheartaigh