School: Scoil na mBráthar, Cathair Saidhbhín (roll number 16702)

Cahersiveen, Co. Kerry
An Br. B. L. Mac Eoin

1. B'é Peadar O Rosnaidhe, Sráid na h-Eaglaise, Cathair Saidhbhín, a bhailig an cunntas seo. On 'Aintin Nóra Ní Riordáin a fuair sé é.

MÁTHAIR MÁIGHDLÍN
    Bean Riaghalta béadh í seo. Scríobh sí roinnt maith filíochta inGaedhilg agus Beurla. Bhí an Canonach O Brosnacháin amuich sa Roimh ag lorg ceada séipeál nua a thógaint annso igCathair Saidhbhín. Nuair d'fhill sé abhaile chum Máthair Maighdlín an dán seo ag cur fáilte roimis.
    Welcome home, Welcome home
    From a foreign shore
    Oh! how our grateful hearts rejoice
    To see you home once more
    We still recall your parting words
    My little children pray
    That God may bless you and the work
    For which I go away.

BEAN UÍ CONAILL
    Sean-bhean thuas i gCoars dob'eadh Bean Uí Conaill. Tugadh Máire na Buille mar leas-ainm uirthí. Chum sé roinnt filiochta ach ní raibh an filíocht aici ó dúthchais. Caointe is mó a chum sí. Nuair a fuair an t-Athair Eóghan O Súilleabháin bás thall sa Daingean, chum sí caoineadh breágh air. Bhíodh an sagart
      1. poetry
    Languages